Nyheder

Her finder du de seneste nyheder fra Bøgehøjgård.

2

Bøgehøjgård overgår til OK-Fonden

01.01.2017

OK-Fonden vandt i begyndelsen af 2016 et udbud om driften og opførelsen af et nyt plejehjem til erstatning for Bøgehøjgård. Driften overgår nu til OK-Fonden.

Klokkernes slag ved midnat markerede ikke kun overgangen til et nytår for Plejehjemmet Bøgehøjgård, men også en overgang til OK-Fonden.

OK-Fonden overtog således driften af plejehjemmet fra midnat, hvilket blev markeret ved en "nytårskur" på plejehjemmet den 2. januar. Her deltog beboere, pårørende, medarbejdere, medlemmer af venneforeningen og ikke mindst repræsentanter fra Helsingør Kommune og OK-Fonden.

Fokus på beboerne

Det er OK-Fonden og Helsingør Kommunes fælles ambition at skabe de bedste rammer for beboerne på Bøgehøjgård. Rammerne fortsætter med at være på Holmegårdsvej i Hornbæk et par år endnu, mens der etableres et nyt plejehjem på Sauntevej.

OK-Fonden er glade for at kunne byde Bøgehøjgård velkommen i "OK-Familien".

Kontraktunderskrift for nyt plejehjem i Hornbæk, hvor hjemmelighed skal stå forrest

16.08.2016

Der er blevet underskrevet kontrakt med JJW Arkitekter som totalrådgiver på det nye plejehjem på Sauntevej i Hornbæk. OK-Fonden skal drive det nye plejehjem i tæt samarbejde med Helsingør Kommune.

Nyt plejehjem i Hornbæk

Tidligere på året blev opgaven som totalrådgiver på det nye plejehjem i Hornbæk udbudt. Det var en enig dommerkomite der kårede JJW Arkitekter som vindere af totalrådgiverkonkurrencen, der foruden det nye plejehjem med 51 plejeboliger også omfatter lokaler til hjemmeplejen.

Hjemligheden står forrest

Dommerkomitéen motiverede blandt andet JJW Arkitekters vinderforslag med "JJW's arkitektoniske greb vurderes som et godt og spændende udtryk, som understøtter følelsen af hjemlighed på en varieret og alsidig måde og medvirker til, at give beboerne oplevelser både ude og inde."

Et fokus om Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, ligeledes bakkede op om, under den festlige seance på Bøgehøjgård. Hun påpegede således, at: "Det harmonerer jo for mig at se meget flot med noget af den fleksibilitet og alsidighed, som dommerkomiteen har fremhævet ved forslaget fra JJW Arkitekter. Et forslag, der sikrer, at vi kan tage den gode stemning fra det nuværende Bøgehøjgård med på det nye plejehjem. Jeg er helt sikker på, at vi sammen får bygget er rigtig godt plejehjem her i Hornbæk - til glæde for alle beboerne."

Tæt samarbejde parterne imellem

Benedikte Kiær adresserede ligeledes forventningerne til det fremtidige samarbejde med OK-Fonden og JJW Arkitekter: "Jeg er meget glad for OK-Fondens ambitionen om, at det nye plejehjem skal være et levende sted, hvor man gerne samarbejder med lokalområdet om forskellige aktiviteter. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi både med OK-Fonden og med JJW Arkitekter har fået på én gang erfarne og nytænkende partnere med i arbejdet."

OK-Fondens bestyrelsesformand, Michael Brostrøm kvitterede med at anerkende Helsingør Kommune for dens mod, tillid og åbenhed. OK-Fonden vil også have fokus på, at det er beboernes hjem og det skal være første prioritet. Æstetik vil have en fremtrædende rolle i alt fra byggeriet til hvordan maden serveres i hverdagen."

Michael Brostrøm afsluttede sin tale med at byde: "Velkommen i "OK-familien" til Bøgehøjgård. Vi skal nok tage godt i mod jer."

Der er kigget bagud for at lave fremtidens plejehjem

Direktør for totalrådgiveren JJW Arkitekter, Ole Hornbek, istemte de tidligere taleres fokus på hjemmet og, hvordan man skal sikre, at det gode fra det nuværende Bøgehøjgård kom med videre: "Tiden er løbet fra den nuværende bygning, men der er en hjemmelighed og et fokus på plejen. Vi har taget udgangspunkt i den flotte have, som giver kontakt mellem beboere - men også mellem beboere og medarbejdere."

Livet skal leves - hele livet

Afslutningsvis fik Plejehjemsleder for Bøgehøjgård, Bodil Bækgård ordet:  "Vi er glade for valget af OK-Fonden som leverandør - det er som at komme hjem. JJW Arkitekter har lavet de optimale rammer for, hvordan Livet kan leves - hele livet."

Fakta

  • Projekt: Opførelse af nyt plejehjem på Sauntevej i Hornbæk
  • Bygherrer: OK-Fonden og Helsingør Kommune
  • Forretningsfører: OK-Bolig A/S
  • Periode: 2016 - 2019
  • Areal: 5.275 m2
  • Arkitekt: JJW Arkitekter
  • Landskab: JJW Landskab
  • Ingeniør: Danakon rådgivende ingeniører

 

 

Mere information

Vi går i flok
ikke i takt...